Najprej preživetje, zatem v boj za najvišja mesta!

Foto: ML

Novogoriški nogometaši so včeraj začeli s pripravami za drugi del sezone, ko jih čaka ogorčen boj za obstanek. Na novinarski konferenci so v vodstvu ND Gorica predstavili prve igralske okrepitve. Z novimi in starimi partnerji ter v pričakovanju tujega kapitala goriškemu nogometu napovedujejo boljše čase.

Z novim vodstvom je v ND Gorica zavel nov veter. Z jesenskim učinkom članske, mladinske in kadetske ekipe v novogoriškem društvu ne morejo biti preveč zadovoljni, vseeno pa optimistično pričakujejo pomlad in preživetje v elitni druščini.

V drugem delu letošnje sezone bo poglavitno obstati v prvoligaški konkurenci, zatem pa si v društvu želijo postati stabilen prvoligaš. Kot je na novinarski konferenci pojasnil predsednik ND Gorica Uroš Blažica, društvo vstopa v drugi del sezone s finančno stabilizacijo: „Do igralcev, trenerjev in dobaviteljev smo uspeli skoraj v celoti poravnati obveznosti. V društvo se je vrnilo nekaj manjših lokalnih sponzorjev, pridobili pa smo tudi nekaj novih,“ pravi Blažica in dodaja, da bodo s partnerji nadaljevali prestrukturiranje društva v družbo z omejeno odgovornostjo, kar naj bi se zgodilo že čez mesec dni. Takrat naj bi bilo več znanega tudi okrog vlagatelja iz tujine.

Gorico zapuščata Jošt Urbančič, ki se ob odškodnini seli na Norveško k Vikingu ter Žan Bešir, ki se vrača v Koper, ki ga je jeseni posodil „plavo-belim“. Novinca sta krilna igralca Djibrill Dyanessy, ki prihaja iz druge francoske lige ter Američan Steven Juncaj, ki že ima evropske izkušnje (Švica, Nizozemska) in bo drugi igralec z ameriškim potnim listom v modro-belem dresu. Pred tem je za Gorico igral tudi ameriški napadalec nigerijskih korenin Kyrian Nwabueze, ki je leta 2018 zaradi srčnih težav zapustil mesto vrtnic. Klub se je dogovoril tudi s članom mlade reprezentance BiH Zvonimirjem Pterovićem, ki je v prvem delu sezone branil barve Gorice kot posojen igralec poljskega drugoligaša Korone Kielce, sedaj pa je postal član štirikratnih državnih prvakov, ki jim je obljubil 1,5-letno zvestobo. Kot pojasnjuje športni direktor ND Gorica Admir Kršič prestopni rok še ni zaključen. V klubu si želijo še kakšne okrepitve, prav tako je pričakovati še kakšen odhod.

Foto: ML

V enomesečnem pripravljalnem obdobju v novogoriškem klubu predvidevajo tudi okoli deset pripravljalnih tekem. Prvo bodo varovanci Mirana Srebrniča odigrali že v sredo, 10. januarja, ko bo njihov tekmec srbski prvoligaš Javor iz Ivanjice. Tekma bo na sporedu v Umagu, začela pa se bo ob 14.30. Prihodnji konec tedna bodo Novogoričani sodelovali na turnirju v Dekanih. V sobotnem polfinalu se bodo srečali z domačim drugoligašem, v nedeljo pa jih glede na razplet polfinala čaka srečanje za prvo oziroma tretje mesto.

V vodstvu novogoriškega prvoligaša pojasnjujejo, da bo potrebna tudi prenova infrastrukture, ki je že zelo dotrajana in ne omogoča ustreznih pogojev za treninge tako članske kot tudi mlajših selekcij. V prihodnjem tednu se bodo glede tega srečali z lokalno oblastjo ter predstavniki NZS. Trenutno stadion v Športnem parku ne odgovarja kriterijem za igranje mednarodnih tekem, želijo si posodobitve pomožnega igrišča ob Kornu, kjer bi potrebovali tudi razsvetljavo.