Najboljši primorski športniki 2018: KANUIST LUKA BOŽIČ

Foto: ML

V Kulturnem domu v Gorici so razglasili najboljše primorske športnike v Sloveniji in zamejstvu za leto 2018. V moški konkurenci je naslov pripadel kanuistu Luki Božiču, pri ženskah sta slavili jadralki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol, med ekipami pa Košarkarski klub Sixt Primorska iz Kopra.

Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino – slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so že 35. leto zaporedoma pripravili izbor najboljših primorskih športnikov.

V moški konkurenci je slavil kanuist Soških elektrarn Luka Božič, ki je po slovesu od dvojca s Sašom Taljatom pod vodstvom Boruta Javornika uspešno zaveslal v enojcu in prvič v karieri dobil slalomsko tekmo svetovnega pokala. V skupnem seštevku je pokalno sezono zaključil na drugem mestu. Na svetovnem prvenstvu je bil član srebrnega moštva. Božič samozavestno vstopa v leto 2019, ki prinaša boj za nacionalne kvote za olimpijske igre.

Foto: ML

Med športnicami sta slavili jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta odlično nastopili na evropskem prvenstvu v Bolgariji in si že drugič priborili naslov prvakinj. Članici portoroškega Pirata sta bili odlični tudi na svetovnem prvenstvu v danskem Aarhusu, Sloveniji sta prijadrali olimpijsko normo v razredu 470, ambiciozni šampionki imata tudi v Tokiu 2020 visoke načrte.

Ekipno lovoriko so si prislužili košarkarji Sixta Primorske, ki so v tem letu osvojili slovenski pokal in super pokal. Pri preboju v elitno skupino regionalne košarkarske lige ABA jih je v finalu ustavila Krka. V tej sezoni jim gre odlično, saj prepričljivo vodijo v drugi regionalni ligi. Vrh krojijo tudi v državnem prvenstvu.