Naj gostitelj kolesarske dirke Po Sloveniji: POKAL IDRIJSKI OBČINI

Foto: FB Tour of Slovenia

Občina Idrija je osvojila pokal za najboljšega gostitelja 26. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji.

Zmagovalca je s svojimi glasovi na osnovi petih kriterijev odločila strokovna žirija tega posebnega tekmovanja, ki je izbirala med tremi finalisti; občinami Idrija, Ajdovščina in Žalec. Finaliste so določili glasovi novinarjev akreditiranih medijev in zainteresirana javnost v posebni spletni anketi po zaključku dirke.

Nagrado je na sedežu idrijske občine prevzel župan Tomaž Vencelj. Pokal, ki ga prejme tudi zmagovalec v generalni razvrstitvi dirke Po Sloveniji, predstavlja repliko 5.200 let starega lesenega kolesa z ljubljanskega barja, ki je izdelana v najsodobnejši 3D tehniki.

Foto: FB Tour of Slovenia – Pokal za najboljšega gostitelja kolesarske dirke Po Sloveniji v rokah župana Občne Idrija Tomaža Venclja

Predsednica organizacijskega odbora dirke in predsednica kolesarskega kluba Adria Mobil Mojca Novak je poudarila, da je bilo ocenjevanje zelo zahtevno, saj so se prav vse občine in kraji, skozi katere je potekala letošnja trasa dirke, izkazali kot odlični gostitelji, dobri organizatorji, domišljeni koreografi in izjemni navijači. Zahvaljujoč Eurosportu je podoba turistično privlačne Slovenije prišla v milijone in milijone domov kolesarskih navdušencev in popotnikov po celem svetu.