Na severnem Primorskem pristojne službe, dan potem,  nadaljujejo z odpravljanjem posledic uničujočega neurja. V Čepovanu, v mestni občini Nova Gorica, hitijo s prekrivanjem poškodovanih objektov in streh.
Na Predmeji, občina Ajdovščina, pa so gasilci že včeraj uspeli s folijami prekriti ostrešja na osmih poškodovanih  objektih /večina stanovanjskih/, je sporočil Matevž Brataševec – namestnik poveljnika CZ občine Ajdovščina.
Iz občinskega štaba CZ Kobarid pa so poročali o nočni /preventivni/ evakuaciji večjega števila oseb iz tabora v bližini Podbele. Kot je zapisal poveljnik Aleksander Vončina so nekaj po polnoči prejeli klic iz regijskega centra za obveščanje Nova Gorica in takoj je stekla akcija. V taboru v bližini Nadiže je bilo 53 oseb iz zamejstva /z območja Trsta in bližnjih naselji/, več kot polovica je bilo mladih /med 8 in 16 letom/. Zaradi napovedi novih hudih neviht se je vodja tabora odločila zaprositi za preventivno evakuacijo, sploh, ker je bilo  v skupini veliko otrok.
Glede na okoliščine in zbrane informacije  je poveljnik CZ Aleksander Vončina odredil, da ReCO aktivira gasilska društva iz občine Kobarid (PGD Kobarid, PGD Breginj in PGD Drežnica) z vozili za prevoz oseb, za nastanitveni objekt pa je bila določena športna dvorana v Kobaridu. Pri prevozu otrok je z svojim vozilom pomagal tudi podžupan občine Kobarid Marko Miklavič, ki je bil o dogodku predhodno tudi obveščen. Vzpostavljen je bil
kontakt s Policijo in sicer z načelnikom PP Tolmin in policistom PPIU Nova Gorica, ki sta bila že na kraju v Podbeli.
Ob 00.50 uri so vozila z evakuiranimi taborniki krenila iz Podbele in v Kobarid so prispeli ob 01.15 uri, nakar so bili nastanjeni v objekt telovadnice ob 01.30 uri.
Vsem sodelujočim se poveljnik CZ občine Kobarid zahvaljuje in izreka pohvalo za opravljeno delo, prav tako podžupan občine Kobarid g. Marko Miklavič.
Spletno uredništvo,
Vir: CZ severna Primorska