Nadaljevalo se bo deževno vreme: DOLGOTRAJNI NALIVI

Foto: Pixabay

Danes popoldne se bo na Goriškem nadaljevalo deževno vreme. Dež se bo širil proti vzhodu. Meja sneženja bo med 600 in 900 m nadmorske višine. Na severnem Primorskem bo pihala šibka burja, ob morju pa okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 8 do 12 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo popoldne ponekod spustila do nižin. Takrat bodo padavine na zahodu že večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 10 °C. V četrtek in petek bo oblačno in ponekod megleno, občasno bodo še rahle padavine, poroča Arso.

OPOZORILO

Po podatkih Oddelka za meteorološke in oceanografske napovedi, Urada za meteorologijo in hidrologijo, Agencije RS za okolje, od danes popoldne do srede zjutraj, predvsem na jugozahodu države, pričakujejo dolgotrajne in močnejše nalive. V kratkem času lahko pade od 40 do 80 mm padavin. Zaradi obilnega sneženja se bo predvsem v Julijskih Alpah znova povečala nevarnost snežnih plazov.