Na zaključnem reliju sezone je Denis Mrevlje osvojil tretje mesto: SOVOZNIK DRŽAVNI PRVAK

Foto: FB Denis Mrevlje

Letošnja debitantska sezona v diviziji 2 z novim dirkalnikom je bila za Denisa Mrevljeta in sovoznika Roka Gomizelja zelo uspešna.  V šestih dirkah sta se vselej, ko sta uspešno prišla do cilja, povzpela na stopničke. Poleg treh tretjih mest sta na domačem reliju v Novi Gorici osvojila drugo ter tako na koncu osvojila skupno 3. mesto v razvrstitvi divizije 2 državnega prvenstva Slovenije v reliju.

Foto: FB Denis Mrevlje

V cilju sta poleg odličnega rezultata v diviziji 2 dosegla tudi 6. mesto v skupni razvrstitvi relija, ubranitve naslova državnega prvaka med sovozniki do 21. let pa se je z novo zmago v tej razvrstitvi razveselil Rok.

Foto: FB Denis Mrevlje

Tudi zadnji letošnji reli za državno prvenstvo je bil za posadko AMD Gorica uspešen, saj sta Denis Mrevlje in sovoznik Rok Gomizelj hitrostnih preizkušnjah dokazala, da se lahko že v premierni sezoni v diviziji 2 borita za najvišja mesta. Že od uvodne hitrostne preizkušnje sta bila na 2. mestu, v podobnem slogu pa sta nadaljevala tudi nedeljsko dirko.

Foto: FB Denis Mrevlje

Na hitrostni preizkušnji v Zadlogu se jima je na enem izmed zavojev pripetila napaka, s katero sta izgubila kar nekaj dragocenih sekund, ki jih na tako kratkem reliju ni bilo več mogoče nadoknaditi. Navkljub zdrsu na 3. mesto, ki ga je Denis obdržal vse do cilja, z Rokom nista popuščala in še naprej s Peugeotom 208 R2 ekipe OPV Racing Cars nizala odlične čase na preostalih hitrostnih preizkušnjah.

Uredništvo