Na Tolminskem, na višini 100 metrov, trk jadralnih padalcev

Foto: Pixabax (fotografija je simbolična)

Na Tolminskem se je v sredo huje poškodoval 59-letni jadralni padalec, ki je kmalu po vzletu trčil z jadralnim padalom 39-letne nemške državljanke.

Ugotovljeno je bilo, da sta jadralna padalca, oba nemška državljana, v sredo okoli 12.15 v lastni režiji vzletela iz vzhodnega pobočja vzletišča za jadralne padalce na Kobali. Kmalu po vzletu sta padali na višini približno sto metrov trčili, pri tem se je padalo 59-letnika poškodovalo in je začelo izgubljati višino, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, obveščen je bil tudi pristojni preiskovalec letalskih nesreč in incidentov.

Med prisilnim pristankom na travniku v bližini ene od stanovanjskih hiš v Ljubinju naj bi se 59-letnik huje poškodoval. Reševalci Zdravstvenega doma Tolmin sumijo, da gre za zlom leve goleni. Poškodovanca so na kraju oskrbeli in predali članom helikopterske nujne pomoči iz Brnika, ki so ga z vojaškim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. 39-letna padalka je kasneje nepoškodovana pristala na območju Tolmina.