Na Vipavskem pijana voznica trčila v ograjo in odkorakala

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V preteklih dneh so policisti na goriških cestah obravnavali nekaj nesreč, kjer je bilo ugotovljeno, da so vozniki, predvsem mlajši, pregloboko pogledali v kozarec.

V noči na petek je mlada voznica vozila po hitri cesti od Vipave proti Ajdovščini. Pri Zemonu je trčila v ograjo ter se z avtom ustavila 80 metrov naprej izven ceste. Ko so na kraj nesreče prispeli gasilci, reševalci in policisti, so našli avtomobil brez voznice. Kasneje so jo izsledili na makadamski cesti pod Žapužami. Policisti so jo preskusili z alkotestom in ugotovili, da je pregloboko pogledala v kozarec. Odpeljali so jo na pregled v šempetrsko bolnišnico. Zaradi prehitre vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in pobega s kraja nesreče jo čaka obdolžilni predlog.

Pijan je bil tudi 20-letni domačin, ki je v četrtek pri Zemonski vagi zapeljal s ceste in trčil v drevesa. Alkotest mu je nameril 2,33 promila alkohola. Z rezultatom meritve se mladenič ni strinjal in ugovarjal policistom.

Foto: FB Slovenska policija

24-letni voznik avtomobila je v četrtek ob osmih zvečer vozil iz Tolmina proti Novi Gorici ter v Volčah trčil v avtomobil, s katerim se je na pred njim ustavil voznik, ki je zavijal v levo. Alkotest je mladeniču izmeril 0,47 miligrama oz. 0,98 promila alkohola.  Policisti so mu izrekli kazen.

V sredo je v Vrtojbi med vožnjo padel kolesar in utrpel lažje poškodbe. Policisti so ga preverili z alkotestom in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Reševalci so mu oskrbeli rane in ga odpeljali v bolnišnico.