Na pobočju Mangarta sta planinca našla truplo: BREZ ZNAKOV NASILJA

Foto: FB Mangart

V nedeljo so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da je na jugozahodni strani Mangarta tuja planinka našla poškodovano moško truplo. Ponesrečenega planinca so s policijskim helikopterjem prepeljali s kraja nesreče na letališče v Bovec, kjer ga je prevzela pogrebna služba. Ugotovljen je bilo, da gre za 71-letnega moškega iz Avstrije.

Zdravnica iz ZD Tolmin na truplu ni ugotovila znakov nasilja, odredila pa je sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policija je tujo krivdo izključila in bo o zadevi s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na kraju so takoj po obvestilu posredovali člani dežurne ekipe za helikoptersko reševanje v gorah z Brnika in pripadniki GRS Bovec. Ugotovili so, da sta 51–letna planinka in njen 45-letni partner, oba državljana Avstrije, na vstop v plezalno smer, ki poteka po mangartskem jugozahodnem razu, pristopila po neoznačeni poti in pod sedlom oz. pred vstopom v plezalno smer na melišču raza (na višini približno 2.060 metrov nadmorske višine) našla poškodovano truplo moškega, 71-letnega državljana Avstrije.

Uredništvo