Na območju Bavškega Grintavca našli pogrešanega planinca: ZDRSNIL V SMRT

Foto: FB Gorska reševalna zveza Slovenije

Pogrešanega planinca, ki so ga na območju Bavškega Grintavca iskali od nedelje, so včeraj žal našli mrtvega. O ugotovitvah bodo policisti pisno obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

56-letnik iz Ljubljane je zdrsnil na južnem pobočju Bavškega Grintavca, ki se dviga nad dolinami Bavšice, Zadnje Trente in Soče in padel v strmo grapo na nadmorski višini 1450 metrov, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Truplo si je ogledal zdravnik iz Zdravstvenega doma Bovec in odredil sanitarno obdukcijo. O nesreči so obvestili preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča in državnega tožilca novogoriškega Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici.

Foto: hribi.net – Bavški Grintavec

Iskalna akcija, v kateri so sodelovali policisti in gorski reševalci iz Bovca, se je začela v nedeljo nekaj po 9.30. Zvečer so jo prekinili, včeraj zjutraj pa nadaljevali in ponesrečenega moškega kmalu našli. Žal mu ni bilo pomoči. V iskalni akciji so sodelovali tudi policijski helikopter in policista gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica.

Uredništvo