Na Kaninu zadovoljni s poletno sezono: PRIPRAVE NA ZIMO

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Na Kaninu, ki leži na 2.300 metrih nadmorske višine, se izteka poletna sezona, ki je bila navkljub drugačnim napovedim uspešna. Medtem se na Bovškem že pripravljajo na prvi sneg in začetek zimske sezone.

Občina Bovec sodi med občine, kjer je bilo izkoriščenih največ turističnih bonov. Po podatkih Finančne uprave RS iz 25. avgusta, skoraj 18.000 bonov v vrednosti več kot dva milijona evrov.

Ob lepem vremenu Kanin od septembra obratuje samo od petka do nedelje. Med tednom se na najvišje ležečem slovenskem smučišču že intenzivno pripravljajo na zimo in opravljajo nujna vzdrževalna dela. V primeru ugodnega vremena bodo obratovali še nekaj naslednjih jesenskih vikendov, zatem pa že pričakujejo tudi prvi sneg.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

S poletno turistično sezono na Bovškem je zadovoljen tudi bovški župan Valter Mlekuž, ki je izpostavil predvsem turistične bone kot uspešen ukrep vlade.

Lansko zimo je imel Kanin uspešno sezono. Po nekaj tednih premora zaradi epidemije novega koronavirusa, so sredi maja v skladu z vsemi priporočili ponovno zagnali naprave. Od takrat so prepeljali skoraj 22.000 turistov, največ iz Slovenije.

Na Kaninu imajo več gondol, ki niso v uporabi in jih ne morejo popraviti. Preoblikovali so jih v nekakšno vasico, v kateri se bodo lahko predstavili lokalni ponudniki različnih dobrot.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

V naslednjih letih čaka Kanin velika investicija. Leto 2023 je namreč zadnje leto, ko morajo zgraditi novo krožno-kabinsko žičnico. Obstoječa bo takrat dopolnila 50 let, kar je skrajni rok, do katerega proizvajalec še zagotavlja rezervne dele. Zatem obratovalnega dovoljenja ne bo več mogoče podaljšati.