Na Kaninu začetek smučarske sezone: SKRIPI IN PODI

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Jutri se na Kaninu začenja težko pričakovana smučarska sezona. Obratovali bosta dve napravi, krožnokabinska žičnica in vlečnica Podi. Smučišče Cerkno zaenkrat ostaja zaprto.

Od nedelje bo smučarjem na Kaninu na voljo osrednja kaninska proga Skripi med postajama D in C, najmlajšim pa proga Podi na vrhu smučišča. Predprodajo vozovnic so podaljšali do 23. decembra, že danes pa je med 9. in 13.00 možen nakup vozovnic na blagajni.

Kaninski delavci so progo uredili do Sedla, ki kaninsko smučišče povezuje z italijansko Sella Nevea, dlje pa zaradi nevarnosti plazov niso šli. Italijansko smučišče do nadaljnjega ostaja zaprto.

V tem tednu so se na kaninskem smučišču ubadali z izpadom elektrike. Vzdrževalci Elektra Primorska so v sredo popravili pretrgan elektroenergetski kabel, zaradi katerega so bili vsi objekti više od postaje B kaninske krožnokabinske žičnice brez elektrike. Včeraj je posebej izurjenim delavcem uspelo sanirati tudi tudi optični kabel, ki povezuje postaji C in D in brez katerega obratovanje žičnice ni mogoče.

Foto: FB Kanin

Četrtkovo helikoptersko proženje plazov nad progama Graben in Prevala ni bilo uspešno, ker razstrelivo na suhem in prhkem snegu ni imelo pravega učinka, pojasnjuje direktorica Javnega zavoda Sončni Kanin Manuela Božič Badalič.