Na Idrijskem se je izgubil 74-letni Italijan: POŠKODOVAN V GOZDU

Foto: Pixabay

V širši okolici naselja Vojsko na Idrijskem iščejo 74-letnega italijanskega državljana, ki je predvidoma izgubljen v gozdu na območju Vojskega.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem italijanskem državljanu, policisti prosijo, da jih o tem obvestijo. To lahko storijo osebno na katerikoli policijski postaji, preko telefona (05) 372 48 00, interventne številke 113, anonimnega telefona policije 080 1200 ali preko elektronske pošte [email protected].

Pogrešani moški naj bi bil zadnjič opažen ob 14. uri, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica. Po doslej zbranih podatkih se je iskani moški skupaj z dvema prijateljema odpravil v gozd v bližini Vojskega, kjer so se kasneje razkropili. Pozneje je 74-letni Italijan po telefonu poklical prijatelja in mu dejal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval, tako da ni mogel hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo oz. ni vedel, kje točno se nahaja.

Foto: FB Slovenska policija

Idrijski policisti so včeraj ob 18. uri začeli iskalno akcijo. Pridružili so se jim tudi tamkajšnji gasilci in pripadniki gorske reševalne službe. Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z dronom, a doslej pogrešanega še niso našli.