Na Hitu se je začelo Mlakarjevo obdobje: NOVA UPRAVA ZAVIHALA ROKAVE

Foto: ML

Včeraj je uradno začela petletni mandat nova uprave družbe Hit, ki jo vodi predsednik Janez Mlakar. V njej so še Zvonko Šuler, Marjan Zahar in Tevž Korent. Glavni izziv uprave predstavlja trajnostno delovanje skupine Hit kot generatorja razvoja slovenskega igralništva, turizma in zabave.

Foto: HIT – Nova uprava družbe Hit (od leve): Tevž Korent, Janez Mlakar, Zvonko Šuler in Marjan Zahar

Člani uprave so v minulih tednih že opravili prve neformalne pogovore o delitvi področij delovanja, v prihodnjih dneh pa se bodo o tem opredelili podrobneje. Novi predsednik uprave se bo v sodelovanju s člani uprave posvetil analizi stanja in pripravi programa dela, pri tem pa temeljito preučil ustroj družbe, pogoje in način dela ter se hkrati predstavil zaposlenim. Uprava družbe bo v nadaljevanju pristopila k pripravi strateškega načrta za daljše razvojno obdobje družbe in skupine Hit.

Novega predsednika uprave so nadzorniki iskali od lanskega novembra, ko je Dimitrij Piciga sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata. Piciga je bil predsednik uprave od pomladi 2013, funkcijo pa je opravljal do konca lanskega leta, ko je vodstvo uprave začasno prevzel Šuler. Na javni razpis za predsednika uprave je prispelo 14 prijav, kadrovska komisija jih je v ožji izbor uvrstila devet, v zadnji krog pa so prišli trije kandidati, ki so se tudi predstavili nadzornikom.

V vodstvu družbe so si enotnega mnenja, da ima Hit pomemben potencial in priložnost, da izkoristi preplet igralništva s hotelirstvom in turizmom. Posebna pozornost Hitove uprave bo namenjena iskanju sinergij z lokalnimi zgodbami in novimi tehnologijami. Prav slednja povezava bo po viziji uprave, poleg zavzetosti zaposlenih, v prihodnosti tvorila pomemben vidik konkurenčnosti Hitove ponudbe.

Uredništvo