Na hitri cesti pri Vipavi trčila osebno in tovorno vozilo

Foto: ML (fotografija je simbolična)

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.409 klicev. Med 547 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 155 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru, ter 76 kaznivih dejanj.

V 133 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.25 sta v Šempetru, občina Šempeter-Vrtojba, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 6.51 so v naselju Čentur v občini Koper trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč poškodovani osebi in reševalcem NMP pri prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Reševalci so poškodovanca prepeljali v SB Izola.

Ob 7.56 je na cesti Prestranek–Orehek, občina Postojna, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 10.32 sta v naselju Črnova v občini Velenje trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD in PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, očistili cestišče, nudili pomoč vlečni službi pri odstranjevanju vozil in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 11.56 je izven naselja Ravne v občini Cerklje na Gorenjskem osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Kranj so poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.

Ob 13.24 se je v naselju Rudnica v občini Podčetrtek prevrnil traktor s prikolico. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Podčetrtek so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje goriva, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s pomočjo avtodvigala postavili traktor in prikolico na kolesa ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 13.44 je v Malgajevi ulici v Mežici pri zemeljskih delih prišlo do zasutja delavca. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Mežica so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč pri izkopu in izvleki poškodovanca iz gradbene jame. Poškodovanca so reševalci NMP Ravne na Koroškem prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.58 je v bližini naselja Jankoviči, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Črnomelj pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 13.58 je v bližini naselja Jankoviči, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Črnomelj pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 14.55 je v naselju Lucova, občina Gornji Petrovci, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP Murska Sobota ponesrečeni osebi nudili prvo pomoč. Reševalci so jo prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 14.57 so v naselju Šmartno pri Slovenj Gradcu, občina Slovenj Gradec, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe. Poškodovano osebo so reševalci ZRCK Slovenj Gradec prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 16.23 je na avtocesti pri Podmilju v smeri Ljubljane, občina Lukovica, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.35 sta v naselju Belo, občina Šmarje pri Jelšah, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč policiji in reševalcem. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, nato pa ga je helikopter SV z dežurno ekipo HNMP prepeljal v UKC Maribor.

Ob 18.42 sta se na hitri cesti med priključkom Ajdovščina in izvozom Vipava, občina Vipava, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in usmerjali promet. Poškodovanih ni bilo.

Ob 20.13 sta na avtocesti med Vrhniko in Logatcem, občina Vrhnika, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter pomagali policiji in vlečni službi. Reševalci NMP so oskrbeli eno lažje poškodovano osebo.

Ob 21.39 sta na cesti Ajdovščina–Col, občina Ajdovščina, trčili osebni vozili. Gasilca GRC Ajdovščina sta zavarovala in razsvetljevala kraj dogodka, nudila pomoč lažje poškodovani osebi, odklopila akumulatorja in pomagala policiji.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 poskus uboja, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 159 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 108 na območju PU Novo mesto, 27 na območju PU Ljubljana in 24 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (44), Iraka (20) in Bangladeša (12).

Včeraj, okoli 9. ure so policisti na Logu pri Brezovici ustavili kombi nemških registrskih označb, ki ga je vozil 28 letni državljan Moldavije. Med postopkom so ugotovili, da v kombiju prevaža 20 državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Spletno uredništvo
Naslovna fotografija iz arhiva