Zastrupitev z ogljikovim monoksidom v Grgarskih ravnah: MOŠKI V NEZAVESTI

Foto: FB Slovenska policija

Sinoči, nekaj minut po 22. uri, sta se v starejši hiši na območju naselja Grgarske ravne nemška državljana zastrupila z ogljikovim monoksidom. Po nudeni prvi pomoči so reševalci 66-letnega moškega in pet let mlajšo žensko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po doslej zbranih podatkih sta v stabilnem stanju.

Pred prihodom reševalcev je 61-letnica poklicala na pomoč soseda, ki je prišel na kraj dogodka in takoj poklical na pomoč pristojne v zdravstveni ustanovi. Kot sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica, je bil moški v nezavesti.

Zakonca sta v Grgarskih Ravnah prenavljala staro hišo, zato sta imela v spodnjem prostoru hiše vključen agregat za proizvajanje električne energije. Novogoriški poklicni gasilci so izmerili vrednost delcev ogljikovega monoksida v zraku in ugotovili, da je bila več kot trikrat višja od običajne. Stanovanjski objekt so prezračili.

O dogodku so bili obveščeni tudi pristojni pravosodni organi. Policisti policijske postaje Nova Gorica ugotavljajo okoliščine glede zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Foto: ML

Vsako leto med ogrevalno sezono policija obravnava nekaj primerov zastrupitve z ogljikovim monoksidom, do katere najpogosteje prihaja zaradi nepravilnega ravnanja z grelnimi telesi ali njihovega neustreznega vzdrževanja. Za preprečevanje nesreč s plinskimi gorilniki in drugimi grelnimi telesi je pomembno njihovo dobro in redno vzdrževanje ter ustrezno zračenje prostorov.