Na goriški Grofiji istočasno največ 1.000 obiskovalcev: STROGI VARNOSTNI UKREPI

Foto: ML

Včeraj se je v Gorici začela štiridnevna prireditev Grofija, vonjave evropske kulture, s katero želi goriška občinska uprava vsaj delno zapolniti vrzel po odpovedi Okusov ob Meji zaradi novega koronavirusa.

Veliko truda in denarja so organizatorji namenili varnostnim ukrepom. Kot je pojasnil goriški župan Rodolfo Ziberna so za to porabili kar 50.000 evrov, saj je zdravje prioriteta.

Praznično prizorišče so omejili z varnostnimi ograjami. Zaradi potrebe po ohranjanju varnostne razdalje med obiskovalci je dostop na prireditveno območje, ki ga sestavljata »kulturna vasica« in »vasica okusov«, omejen, poroča Primorski dnevnik.

V velikem šotoru, ki so ga poimenovali po grofu Mainardu, je na voljo 168 mest, v malem šotoru, ki so ga posvetili Beli dami, pa 32. Sedišč ne bo mogoče rezervirati. Na Battistijevem trgu so namestili 90 miz in klopi. Stojnice s hrano in pijačo bodo obratovale do 23. ure.

Foto: FB Gusti di frontiera

Na prireditvenem območju se lahko istočasno nahaja največ 1.000 obiskovalcev. Vstopanje je mogoče le skozi vhod pred Ljudskim vrtom na Verdijevem korzu. Ob vhodu vsem obiskovalcem izmerijo telesno temperaturo.

Za vstop se je potrebno predhodno prijaviti na spletni strani www.gocontea.it ali izpolniti poseben obrazec na vhodu. Za družine zadostuje ena registracija, v kateri je navedeno število članov, ki se bodo udeležili prireditve. Ob zaključku postopka prejmete QR kodo, ki jo morate pokazati ob vstopu in ob izhodu. Prireditelji zagotavljajo, da bodo osebne podatke hranili največ 20 dni. Uporabili jih bodo le v primeru, če bo med udeleženci potrjena okužba s koronavirusom.