Na Goriškem želijo odpreti nova igralna salona: V VOLČJI DRAGI IN VRTOJBI

Foto: Pixabay

V Volčji Dragi in Vrtojbi želijo odpreti nova igralna salona. Jima bo ministrstvo za finance ob prehodnem pozitivnem mnenju občinskih svetov tamkajšnjih občin podelilo koncesijo? V četrtek bo o tem najprej odločal občinski svet Občine Šempeter-Vrtojba.

Svoje mnenje o možnosti odprtja igralnih salonov bodo najprej podale sosednje občine, nakar se bo ministrstvo za finance odločilo o morebitni podelitvi koncesije.

Nekdanjemu salonu Paquito v Volčji Dragi je kmalu po zaprtju zaradi epidemije novega koronavirusa potekla koncesija, ki je vlada družbi Viva ni podaljšala. Kot je poročal Radio Robin, želi sedaj na tej lokaciji igralni salon odpreti podjetje Lago IS Turizem iz Rožne Doline, ki ga je v začetku leta ustanovil Matej Brezigar.

Na lokaciji nekdanje restavracije ob hitri cesti v Vrtojbi namerava igralni salon odpreti novoustanovljena družba Pegaso Turizem s sedežem na MMP Vrtojba, katere direktor je Damjan Šinigoj.

Foto: FB Šempeter-Vrtojba

Župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk občinskemu svetu predlaga, da poda pozitivno mnenje tako za igralni salon v Volčji Dragi kot tudi za salon v Vrtojbi, kjer je zaradi bližine meje izjemno privlačna lokacija za igralničarje. Tam trenutno obratuje Hitov Drive-in. V preteklosti so tja nameravali preseliti Paquito, Alea Iacta pa je hotela na tej lokaciji odpreti igralniško-zabaviščni center, a za to ni dobila koncesije.