Na domu na Goriškem zalotila neznanca, ki sta jo popihala s skuterjem

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V današnjih jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v ajdovsko trgovino, včeraj je neznanec na igrišču v Šempasu ukradel kosilnico, občanka pa je na Goriškem pred domačo hišo zalotila neznanca, ki sta pobegnila.

Po dosedanjih informacijah so nepridipravi iz trgovine v Ajdovščini ukradli večje število motornih žag znamke Husqvarna in Stihl, višino škode pa še ocenjujejo. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo. Po zaključku preiskave bodo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo.

Včeraj so policisti obravnavali tatvino kosilnice na igrišču v Šempasu. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neznani storilec vlomil v zaklenjeno skladišče ob nogometnem igrišču in iz njega ukradel traktorsko kosilnico znamke Stiga, vredno približno 5.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj v popoldanskem času je občanka na Goriškem ob prihodu domov na dvorišču stanovanjske hiše presenetila dva neznanca, ki sta jo popihala in se s kraja odpeljala s skuterjem. Nepridiprava sta med begom na dvorišču pustila plastično vedro, visokotlačni čistilec in detergent, ki bili v garaži objekta.