Na Cerju izbrali najboljša vina v Občini Miren-Kostanjevica

Foto: Občina Miren-Kostanjevica

V Pomniku miru na Cerju so včeraj podelili priznanja za najboljša vina letnik 2020 v Občini Miren-Kostanjevica. Žirijo sta najbolj prepričala Malvazija iz kleti Bojana Trampuža iz Temnice in Teran PTP iz kleti Radovana in Matevža Kavčiča iz Lipe.

„Zavedamo se, da je enogastronomija temelj turistične ponudbe, zato smo nadvse zadovoljni, da se lahko tudi z vini postavimo ob bok najboljšim ponudnikom v Sloveniji,“ je v uvodnem nagovoru izpostavil župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar.

Komisija iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica, ki so jo pod vodstvom predsednice Tamare Rusjan sestavljali Anka Rojc Polanec, Ivan Žezlina, Mojca Mavrič Štrukelj in Vasja Juretič, je izmed 18. vzorcev iz osmih kleti občine Miren-Kostanjevica izbrala dve najboljši vini, ki sta odstopali in presenetili z visoko kakovostjo. Z izjemno žlahtnostjo, ki sodi v sam vrh po kakovosti pridelanih vin na področju Krasa in Vipavske doline v lanskem letu, sta se izkazali predvsem Malvazija letnik 2020 iz kleti Bojana Trampuža iz Temnice in Teran PTP letnik 2020 iz kleti Radovana in Matevža Kavčiča iz Lipe, je pojasnila predsednica komisije Rusjanova.

Na slavnostni podelitvi sta nastopili mladi violinistki Ane Cotič in Tine Debenjak, ki sta navdušili z vrhunsko izvedbo zahtevnih melodij Cohenovega Tanga Eight, Karlsonove Gote in Igudesmanove Irish stew in the morning.