Na bencinskih servisih primanjkuje goriva

Foto: ML

Na družabnih omrežjih je mogoče prebrati zapise nekaterih, da na številnih bencinskih servisih po vsej Sloveniji primanjkuje goriva.

Kot poroča spletni portal 24ur.com, naj bi bilo pomanjkanje goriva na Petrolovih in OMV bencinskih servisih posledica napovedane torkove podražitve. Na Petrolu zagotavljajo, da so izpadi le kratkotrajni in da imajo zadostne zaloge goriva, tako da ni bojazni, da bi prišlo do daljšega izpada.

Regulacija marž na bencinskih servisih zunaj avtocest je prvi korak vlade pri soočanju z energetsko in prehrambeno draginjo. Kot je izpostavil predsednik vlade Robert Golob, se je nafta v zadnjem letu in pol podražila za približno 75 odstotkov, maloprodajne cene pa tem gibanjem niso sledile v celoti. “Ko smo se morali odločiti, kako naprej, smo šli nazaj v prihodnost,” pravi Robert Golob in pojasnjuje, da se bomo s prihodnjim torkom, 21. junijem, v Sloveniji vrnili v režim reguliranih marž na bencinskih servisih izven avtocest ter sproščenih cen na avtocestah. Takšna ureditev bo veljala 12 mesecev.