Na Ajdovskem kombi zbil pešca: 68-LETNIK PODLEGEL POŠKODBAM

Foto: FB Slovenska policija

Sinoči okrog 21. ure se je regionalni cesti Ajdovščina–Vipava pri kraju Žapuže zgodila huda prometna nesreča. 42-letni voznik z Ajdovskega je s kombijem zbil 68-letnega pešca, ki je na kraju podlegel poškodbam, sporočajo s PU Nova Gorica.

V postopku so policisti ugotovili, da je v nesreči življenje izgubil 68-letni moški, začasno bivajoč na območju Upravne enote Ajdovščina. Po ugotovitvah prometnih policistov je bil vzrok tragične nesreče neprilagojena hitrost voznika kombija in nepravilna hoja pešca. Policisti pozivajo morebitne očividce prometne nesreče, da jih pokličejo zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče.

Policija je o prometni nesreči obvestila pristojnega preiskovalnega sodnika in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega.

42-letni voznik kombija je vozil po regionalni cesti skozi Ajdovščino, od krožišča na Vipavski cesti proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil, da bi lahko ustavil pred oviro. S prednjim desnim delom vozila je trčil v pešca, ki je hodil po vozišču ob desni strani vozišča, kljub temu, da je na levi strani pločnik. Po trčenju je pešca odbilo na vozišče, kjer je obležal. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Vozniku kombija so odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Policisti postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep.