Rdeči Križ Ajdovščina je posredoval informacije o možnostih počitniškega varstva, ki jih bodo organizirali v poletnem času:

 

“Rdeča nit počitniškega varstva na Rdečem križu bo tudi letos krepitev socialnih veščin, kot so tolerantnost, strpnost, sprejemanje, solidarnost… Skupni čas pa bomo popestrili tudi s številnimi prostočasnimi aktivnostmi, kot so obisk bazena, ustvarjanje, kuhanje, športne aktivnosti… Potekalo bo od 17. do 21. 7. od 6.30 do 16.00 ure v naših prostorih na Tovarniški 3 g, Ajdovščina.

Počitniško varstvo bo potekalo tudi v tednu od 28. 8. do 1. 9., od 6.30 do 16.00 ure, ko se bomo osredotočili na ponovitev slovenskega jezika pred vrnitvijo v šolske klopi in bo v znamenju Franceta Bevka. Posvetili se bomo njegovim delom in šli na izlet po njegovih poteh. Program bo posebej primeren za priseljene otroke, ki šele osvajajo slovenski jezik, pa tudi za vse, ki jim je slovenščina materni jezik in želijo še poglobiti svoje znanje. Pri tem nam bo pomagala slavistka Irena Šinkovec, za kar se ji ob tem iskreno zahvaljujemo.

V obeh terminih je varstvo namenjeno predvsem otrokom od 1. do 4. razreda osnovne šole. Doplačilo za celotedensko varstvo znaša 35 evrov, za otroke iz družin, ki prejemajo pomoč Rdečega križa, pa znaša doplačilo 15 evrov. Vključen je zajtrk, kosilo in vsaj ena malica.

Za več informacij nas lahko pokličete na 051 430 722 ali 05 366 4930 ali nam pišete na [email protected].

Lepo vabljeni na pestre počitnice k nam! Rdeči križ Ajdovščina”

 

Spletno uredništvo,

Vir besedila in slike: Občina Vipava