Modro-bele bo vodil svetovni prvak: PRIHAJA GORDAN PETRIĆ

Foto: Facebook ND Gorica - Se Gordan Petrić po porazu s Celjani poslavlja od Gorice?

Nogometno društvo sporoča, da je sklenilo dogovor o sodelovanju z 51-letnim srbskim trenerjem Gordanom Petrićem, ki bo ekipo prevzel v ponedeljek.

Petrić je za reprezentanco bivše Jugoslavije zbral pet nastopov, z jugoslovansko izbrano vrsto do 20 let pa se je v Čilu leta 1987 veselil naslova svetovnega prvaka.

Nogometno pot je začel v OFK Beograd. Po treh sezonah je prestopil k Partizanu, za katerega je zbral več kot 100 nastopov. Sledil je odhod na Otok, kjer je zaigral za Dundee United, najbolj pa se je uveljavil pri Glasgow Rangers, kjer je klubu pomagal do devetega zaporednega naslova škotskega prvaka. V sezoni 1998/99 je sledil prestop v Crystal Palace, pred vrnitvijo v Partizan pa je zaigral še za grški AEK in škotski Hearts. Igralsko kariero je sklenil let 2002 na Kitajskem pri klubu Sichuan Dahe.

V vlogi trenerja se je prvič preizkusil leta 2013, ko je prevzel nižjeligaša Bežanijo. V Srbiji je vodil še Sinđelić Beograd, Teleoptik Zemun, Čukarički in Rad. Vlogo pomočnika je opravljal pri  Partizanu in srbski izbrani vrsti. V pretekli sezoni je bil trener grškega prvoligaša Larisse.