Mladinski svet Slovenije poziva mlade k cepljenju

Foto: EČ

V organizaciji Mladinski svet Slovenije opažajo, da veliko mladih zaradi trenutno boljše epidemiološke slike ali preprostega pragmatizma s cepljenjem še vedno odlaša. Mlade pozivajo k cepljenju.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sta bili po svetu proti covidu-19 cepljeni že dve milijardi ljudi, v Evropi pa z enim odmerkom že več kot 70 odstotkov odraslega prebivalstva. Stroka je dosegla konsenz, da je cepljenje edina varna pot iz epidemije covida-19, poleg tega je cepiv dovolj, med njimi pa je možno izbirati, so še dodali. Po opažanjih organizacije se kljub temu pri mladih še vedno poraja veliko dvomov, zaradi katerih cepljenje prelagajo.

Po podatkih NIJZ, je bilo v Sloveniji doslej z enim odmerkom cepljenih 930.444 ljudi, z vsemi odmerki pa 820.110.

Foto: Pixabay

Mladinski svet je v sporočilu vključil tudi izjavo v. d. predstojnika centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Maria Fafangla, ki je poudaril, da je dovolj takšnega življenja, kot smo ga bili deležni preteklo leto: “Odločitev, ali bo zavihal rokav ali ne, je stvar vsakega posameznika in je povsem svobodna. Zavedanje ob tem pa nam nalaga, da nosimo tudi posledice odločitve, ki smo jo sprejeli. Za nas in za našo skupnost. Nobena oseba ni otok. Tako se kot posamezniki in družba premikamo naprej.”