Mladi režiserji v Novi Gorici: DIPLOMANTI SE PREDSTAVLJAJO

Foto: Tin Silvasi Mestrovič

V soboto, 14. septembra 2019 ob 20.15 se bo v Kulturnem domu v Novi Gorici predvajala projekcija štirih kratkih filmov, štirih mladih režiserjev, ki so pravkar diplomirali na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Pobudnica dogodka je novogoriška režiserka Mateja Rokavec, ki si želi filmska dela predstaviti vsem filmoljubom v Novi Gorici in okolici.

Matjaž Jamnik, Matic Štancar, Anže Sobočan ter Mateja Rokavec se bodo predstavili s svojimi zaključnimi diplomskimi filmi. »Nihče ni rekel, da te mora imeti rad«, »Trenutek«, »Uvajanje« ter »Češnjevi kolački« so le naslovi kratkih socialnih dram, ki so jih mladi režiserji ustvarili v sklopu študija in sedaj bi svoje zamisli radi predstavili občinstvu.

»Tematsko se filmi popolnoma razlikujejo. Skupno jim je, da so vsi štirje narejeni z veliko truda in časa, več kot bi si lahko predstavljali,« je komentirala režiserka filma Češnjevi kolački ter pobudnica za dogodek. »To je bil moj prvi resnejši poskus režiranja kratkega filma. Prvič v življenju sem dobila priložnost delati s tako številčno ekipo in se preizkusila ob vodenju le te. Pri režiranju se mi zdi zelo pomembno, da znaš dobro sodelovati z svojimi sodelavci, jih poslušati, a hkrati vztrajno slediti svoji viziji. Kljub naporom, pa smo vsi ohranjali dobro voljo ob celotnem procesu.«

Foto: Tin Silvasi Mestrovič

Za vse, ki si boste v soboto zaželeli kulturnega udejstvovanja ali le sproščenega večera ob filmih, vas ustvarjalci lepo vabijo, da se udeležite projekcije filmov in se ob gledanju poglobite v ume mladih režiserjev.

Teja Lazar