Milijonski vložek podjetnika Aleša Štrancarja za Domovino

Foto: Domovina - dr. Aleš Štrancar

Ajdovski podjetnik Aleš Štrancar je vložil milijon evrov v novo medijsko podjetje z imenom Media polis, ki bo od zavoda Iskreni odkupilo spletni medij Domovina in tiskani tednik Domovina. V obeh bodo svež kapital namenili za razvoj in oblikovanje novih vsebin. V kratkem naj bi sledili še novi nakupi.

Štrancar bo imel v podjetju Media polis 37-odstotni lastniški delež, preostali lastniki – to so direktor zavoda Iskreni Igor Vovk Vovk ter odgovorna urednika spletnega portala Domovina.je Rok Čakš in tednika Domovina Tino Mamić – pa po 21-odstotnega. Pravijo, da so se dogovorili, da svojih deležev ne bodo prodajali.

Čas je za medij, ki bo malo drugače razmišljal kot svetovni mediji v tem trenutku. Pošteno delo izgublja na vrednosti in želim si vzpostavitve medija, ki bo zagovarjal pošteno delo in rezultate, ki so plod dela, ne pa igric,“ pravi Aleš Štrancar, izvršni direktor biotehnološkega podjetja Bia Separations iz Ajdovščine, ki je od decembra 2020 v lasti nemške skupine Sartorius. Pojasnil je, da bo v nov medij vložil svoje osebno premoženje, del kupnine od prodaje Bia Separations.