Med vikendom vlomilci na Goriškem: MIKALA JIH JE ZLATNINA

Foto: Pixabay

Konec tedna so bili v Zaloščah, Renčah in Vrtojbi na delu vlomilci. Ker je na Goriškem v zadnjem obdobju vse več vlomov, policisti opozarjajo na samozaščitne ukrepe.

V Zaloščah je neznanec vstopil v stanovanjsko hišo skozi panoramsko okno. Ukradel je zlatnino v vrednosti okrog 1.500 evrov. Zaradi protipravnega ravnanja je nastala tudi materialna škoda. V naselju v Renčah je nepridiprav vlomil v stanovanjsko hišo skozi kuhinjsko okno. Prilastil si je zlatnino v vrednosti približno 1.000 evrov. Novogoriški policisti so obravnavali tudi vlom v lopo na območju Vrtojbe. Neznanec je poškodoval kljuko vrat in razbil steklo na oknu. Prostor je zapustil, ne da bi karkoli vzel, za seboj pa je pustil materialno škodo.

Policisti bodo po zaključku preiskave okoliščin kaznivega dejanja v vseh treh primerih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

V kolikor pride do vloma, policisti svetujejo, da jih čimprej pokličete ter da se do njihovega prihoda ničesar ne dotikate, zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. V kolikor vidite storilca, je zaželeno, da si poskusite o njem zapomniti čim več podatkov; kako izgleda, v katero smer je pobegnil, s kakšnim prevoznim sredstvom se je odpeljal, še dodajajo policisti.