Med vikendom številni vlomi na Goriškem: POZOR PRED NEPRIDIPRAVI!

Foto: Pixabay

Minuli konec tedna so policisti v Ajdovščini in v Novi Gorici obravnavali devet vlomov v trgovine, poslovne prostore in gostinski lokal ter en poskus vloma v kozmetični salon.

V soboto je policija na območju Ajdovščine obravnavala več vlomov. Zjutraj je neznana oseba vlomila v trgovino ter ukradla gotovino. Kasneje so zabeležili še tri vlome; v dve trgovini in en poslovni prostor, kjer je bil ukraden prenosni računalnik. Vlomilec je skušal vdreti tudi v kozmetični salon, kjer pa je povzročil le materialno škodo.

Na policijski upravi Nova Gorica pozivajo občane, naj bodo pozorni na sumljive ljudi, vozila ali dogajanje ter o tem obvestijo bližnjo policijsko postajo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. Prav tako pozivajo očividce in oškodovance, naj se do prihoda policije ničesar ne dotikajo ali premikajo, saj bi tako lahko uničili morebitne sledi. Policiji bo pri iskanju storilca v pomoč, če ji bodo priče posredovale čim bolj natančne informacije o izgledu storilca, o smeri, v katero je pobegnil ter s kakšnim prevoznim sredstvom.

Foto: FB Slovenska policija

V nedeljo je bilo več vlomov na območju Nove Gorice. Zjutraj in dopoldne so neznanci vlomili v tri prodajalne, dva poslovna prostora in gostinski lokal. Odnesli so gotovino, prenosni računalnik in povzročili materialno škodo.