Med prehitevanjem izven Podsabotina spregledal motorista in trčil vanj

Foto: PPP Nova Gorica

Včeraj okrog 15.45 se je na regionalni cesti izven naselja Podsabotin v Goriških Brdih zgodila prometna nesreča, v kateri je 62-letni voznik motornega kolesa iz Italije utrpel hujše poškodbe.

V prometni nesreči naj bi motorist utrpel hude poškodbe, in sicer poškodbo hrbtenice. Prvo pomoč so mu nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica ter ga zatem z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Gorico. Na kraju nesreče so pomoč policistom in reševalcem nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. O prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Med vožnjo po regionalni cesti iz Solkana proti naselju Gonjače je 44-letni voznik avtomobila na ravnem delu ceste izven Podsabotina začel prehitevati pred njim vozeče neznano vozilo v trenutku, ko ga je že prehiteval 62–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije. Voznik avtomobila je z levim bokom svojega vozila trčil v desni bok motornega kolesa, tako da je motorista odbilo v levo na travnato bankino, kjer je izgubil ravnotežje in padel na desni bok ter približno 30 metrov drsel po travnati bankini.

Foto: FB Slovenska policija

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo novogoriški policisti 44-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.