Martin Koron iz Šempetra 100. daroval kri

Foto: Facebook Rdeči križ NG

Letos mineva 20 let od preselitve odvzemov krvi s terena v Center za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica, ki deluje v šempetrski bolnišnici. V tem obdobju so zabeležili več kot 71.000 prihodov krvodajalcev.

V centru je bilo včeraj zelo slovesno, saj je Martin Koron iz Šempetra kri daroval že stotič in tako postal 30. vitez krvodajalstva na Goriškem. Pri darovanju krvi se mu je pridružila celotna družina. Čestitke! Rdeči križ Nova Gorica je jubilantu podelil priznanje in plaketo, manjkala pa ni niti posebna torta.

Ker so trenutne zaloge krvi majhne, v centru vabijo krvodajalce na odvzem krvi. Prav tako si prizadevajo, da bi se za darovanje krvi odločali tudi novi krvodajalci.

Foto: Facebook Rdeči križ NG – Martin Koron iz Šempetra je kri daroval že stotič

Do letošnjega novembra so v šempetrski bolnišnici opravili 2.137 odvzemov krvi, v preteklem letu pa so jih skupno zabeležili 2.455. Kot pojasnjuje sekretarka novogoriškega območnega združenja Rdečega križa Slovenije Neli Skočaj, v mesecu decembru, v katerem je tradicionalno največ odvzemov krvi, pričakujejo še boljši odziv in nekoliko višjo skupno letno številko kot lani.