Mariborske odbojkarice gladko v finale DP: GORIŠKE VRTNICE ZA BRON

Foto: ML

Oslabljene novogoriške odbojkarice tudi v drugi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva niso bile kos Mariborčankam, ki so se gladko s 3-0 (9, 18, 15) sprehodile do druge zmage in zaslužene uvrstitve v finale. Odbojkarice Gen-I čaka nastop v malem finalu. Nocoj bo na sporedu še drugi polfinalni obračun med Volleyballom Ljubljano in Calcitom.

Foto: ML – Odbojkarice Gen-I čaka boj za bron

Tudi četrti letošnji dvoboj s 13-kratnimi državnimi prvakinjami iz štajerske prestolnice so novogoriške odbojkarice gladko izgubile. Ekipa, ki si je priigrala najboljše izhodišče pred končnico je že v pred dnevi v Mariboru deklasirala Primorke, ki so pokazale manj od pričakovanj. Pred sicer maloštevilnimi gledalci v novogoriški mestni dvorani so vrtnice sinoči upale, da lahko Štajerkam vsaj zagrenijo življenje in morda presenetijo s kakšnim nizom, a je bila njihova igra še slabša kot v Mariboru. Zatajile so v vseh elementih, v napadu so bile le 16-odstotne. Sprejem je deloval slabo, uspel jim je le en blok. Servis je precej nihal. Slovenske pokalne zmagovalke so dosegle kar 11 asov, Iza Mlakar in Saša Planinšec sta kraljevali ob mreži.

Foto: ML – Mariborski Branik v lovu za dvojno domačo krono

Štajerke se bodo za naslov državnih prvakinj skoraj zagotovo znova »udarile« s Calcitom, ki brani prvo mesto. Novogoričanke se bodo očitno tako kot lani za bron potegovale z ljubljanskim Volleyballom. V pretekli sezoni so se na tretjo stopničko povzpele Ljubljančanke. Finalni dvoboji bodo na sporedu sredi aprila po reprezentančnem premoru.

Nova Gorica – Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Jovanović (Komenda).
GEN-I Volley: T. Bavdaž 3, P. Marušič 1, Uršič 1, N. Bavdaž 1, Kolbl 4, Dukić 4, Velikonja 1, Š. Marušič 4, Simčič, Spačal 1, Vičič, Gubaš 1, Beguš, trener: Alen Bektaševič.

Nova KBM Branik: Mlakar 19, Blagne 2, Košenina, Kaučič 7, Najdič 2, Milosavljević, Planinšec 17, Sobočan 11, Jerala 1, Pintar, Koskelo, trener: Bruno Najdič­­­.

ML