Luka Božič znova v formi

Foto: FB Luka Božič

Mostar Luka Božič je na tekmi kanuistov slalomskega svetovnega pokala v Seu d’Urgellu, kjer je predlani na svetovnem prvenstvu osvojil bron, zasedel četrto mesto. Alji Kozorog se ni uspelo uvrstiti v finale in je tekmo zaključila na 11. mestu.

Na domači progi je zmagal Španec Miquel Trave, drugi je bil Britanec David Florence, tretji pa Nemec Franz Anton.

Luki Božiču se letos ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre, z odličnim nastopom v Seu d’Urgellu pa je dokazal, da na brzicah še ni rekel zadnje besede. To je bil njegov najboljši dosežek sezone in dokaz, da se pred svetovnim prvenstvom v Bratislavi vrača v formo. V polfinalu je zasedel 3. mesto. Za njim je zaostal tudi olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki se mu je polfinalna vožnja povsem ponesrečila in je s 152 kazenskimi sekundami zasedel 29. mesto.

V ženski konkurenci je bila na progi v Seu d’Urgellu najhitrejša olimpijska prvakinja, Avstralka Jessica Fox. Med Slovenkami se je najbolje odrezala olimpijka Alja Kozorog, ki se ji je najboljša deseterica in uvrstitev v finale izmuznila za eno mesto. Tekmovanje je zaključila kot enajsta. Eva Alina Hočevar je osvojila trinajsto mesto, Lea Novak pa je bila štirinajsta.