Luka Božič na stopničkah z grenkim priokusom

Foto: FB Luka Božič

Kanuist Luka Božič je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d’Urgellu osvojil tretje mesto, v skupnem seštevku pa je zaključil na drugem mestu. Slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnil Anže Berčič. Zmagal je Francoz Nicolas Gestin, ki je tudi osvojil svetovni pokal.

Gestin je za devet stotink sekunde ugnal Španca Miquela Traveja, za 1,13 sekunde pa Božiča, ki je imel en dotik, na koncu pa v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zdrsnil na drugo mesto.

V finalu sem bil že kar utrujen oziroma bolj zategnjen, ampak zavedal sem se tudi tega, da sem izvrstno pripravljen. Celoten teden je bil odličen, kvalifikacije super, polfinale nadzorovan, v finalu pa sem naredil en dotik in me je to stalo skupnega seštevka,“ je po tekmi povedal Mostar Luka Božič in dodal: „Tri zmage v svetovnem pokalu sem zapravil zaradi dotika. Z nastopi sem zadovoljen, pričakovali pa smo, da bomo pobrali to prvo mesto v skupnem seštevku.“

V konkurenci kanuistk Slovenija ni imela finalistke. V polfinalu je obstala Lea Novak, ki je bila z osmimi kazenskimi sekundami na 25. mestu. Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar sta izpadli že v kvalifikacijah. Zmagala je Nemka Andrea Herzog.