Leteči Bric uspešen v Istanbulu: ŠTART ODPIHNIL MEDALJO

Foto: Pixabay

Na balkanskem dvoranskem prvenstvu v atletiki za starejše mladince v Istanbulu je briški atlet iz AK Gorica Rok Kocina osvojil 4. mesto v teku na 60. metrov. Uspešni so bili tudi novogoriški mlajši mladinci na državnem prvenstvu v Novem mestu.

Kocina, ki je pred tednom dni zanesljivo zmagal na državnem prvenstvu za starejše mladince in s časom 6,91 izboljšal klubski mladinski rekord, se je v finale uvrstil s tretjim časom kvalifikacij (6,97), v finalu pa je bil zaradi slabšega štarta nekoliko počasnejši (7,01), zaradi česar je ostal brez odličja.

Na dvoranskem državnem prvenstvu za mlajše mladince v Novem mestu je Vita Benedetič iz AK Gorica z novim osebnim rekordom 335 cm zmagala v skoku s palico. Njena klubska kolegica Ema Rodman je bila v teku na 60 metrov z ovirami s časom 8,80 druga. Miha Breščak je z osebnim rekordom 7,16 osvojil 4. mesto v teku na 60 metrov. Tik za stopničkami so pristala tudi novogoriška dekleta v štafetnem teku 4 krat 200 metrov, ki so dosegla zelo dober rezultat 1:46,78.