Leta 2020 začetek gradnje žičnice na Kaninu: 25 MILIJONOV EVROV

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

V prihodnjih letih nameravajo na kaninskem smučišču zgraditi novo krožno kabinsko žičnico. V naslednjih dneh bodo obiski v letošnji poletni sezoni presegli lanskoletno številko 25.000.

Občina Bovec je z izbranim izvajalcem, francoskim podjetjem Stem International, že podpisala pogodbo o izdelavi idejnega projekta. Slednji predvideva pripravo dveh idejnih zasnov, od katerih bodo do konca letošnjega leta izbrali končno.

S prenovo želijo na Kaninu pridobiti varno napravo, ki bo uspešno kljubovala zahtevnim vremenskim razmeram in omogočala nadaljnji razvoj programov na smučišču. Prav tako želijo povečati kapacitete žičnice, ki trenutno znaša 460 oseb na uro. Ob krožno kabinski žičnici nameravajo urediti tudi boljši dostop in dodatna parkirišča ob spodnji in zgornji postaji.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Ob ugodnih vremenskih pogojih želijo zimsko sezono na Kaninu začeti sredi novembra, ko bodo ponovno pognali tudi dvosedežnico Graben, ki jo bodo do takrat usposobili. Obiskovalcem bo na voljo tudi prenovljeni bar na smučarski plaži.

V Javnem zavodu Sončni Kanin napovedujejo, da bo prihodnje leto posvečeno pridobivanju virov financiranja in vseh potrebnih dovoljenj. Gradnja žičnice se bo pričela v poletni sezoni leta 2020, dela pa naj bi bila zaključena do leta 2021. Skupna vrednost projekta je ocenjena na 25 milijonov evrov.