Lažni odvetniki iz Neaplja goljufali na Goriškem: KLIC IZ KAMPANIJE

Foto: Pixabay

Goljufija ne pozna meja, večkrat pa so priljubljene stranke nepridipravov nebogljeni starejši občani. Na Goriškem v zamejstvu so gostovali lažni odvetniki iz Neaplja, ki so jim na prste stopili policisti goriškega letečega oddelka.

Foto: Pixabay

Kot poroča Primorski dnevnik, so goriški policisti razkrinkali združbo lažnih odvetnikov iz Neaplja, ki so ogoljufali številne starejše občane v Gorici, aktivni pa so bili tudi v drugih delih Italije. Čeprav v medijih na Apeninih večkrat opozarjajo na nepridiprave in njihove zvijače, pa se je v njihovo past ujelo že ogromno, predvsem starejših ljudi.

Goriški policisti so ovadili 20 goljufov, ki so bili na delu v goriški pokrajini in 26, ki jim pripisujejo odgovornost za razne goljufije v najrazličnejših krajih po Italiji.

Foto: Pixabay

In kako je potekala goljufija? Član združbe je s telefonskim klicem iz pokrajine Kampanija obvestil žrtev, da je njen bližnji sorodnik povzročil prometno nesrečo. Nagovoril jo je, da se nahaja v zaporu in da je za izpustitev potrebno čimprej poravnati varščino. Kmalu zatem se je na domu žrtve oglasil namišljeni odvetnik, ki je zahteval velik znesek gotovine, lahko tudi nekaj tisoč evrov. Ko mu je žrtev izročila denar, je izginil neznano kam.

Uredništvo