S 1. septembrom je v Lavričevi knjižnici pričel veljati običajen sezonski urnik, torej mestno knjižnico lahko obiskujemo tudi ob sobotah dopoldan. Po nadvse pestri prvi polovici leta in živahnih počitnicah knjižnica že snuje nove zgodbe. Poletavci, še do 10. septembra lahko oddate vaše bralne sezname, zaključna prireditev bo 23. septembra.

Lavričeva knjižnica je v prvi polovici leta močno obogatila oder kulturnih dogodkov: prepletale so se predstavitve, pogovori, krožki, izšel je Dnevnik Danila Lokarja, odprli smo Lokarjevo pohodno pot, ki so jo, mimogrede, ljudje dobro sprejeli, posebej klopco ob »kopelci« na bregu Lokavščka. Zabavno je bilo v enotah knjižnice tudi med počitnicami, ko so v sodelovanju z Zavodom Beta in Garažo v Ajdovščini potekale zanimive dogodivščine za mlade, v Vipavi pa so se odlično prijele »igralne srede«.

Nova sezona, nova doživetja – knjižnica je s 1. septembrom začela obratovati nazaj po standardnem urniku. Mestno knjižnico v Ajdovščini tako lahko obiskujemo ob delovnih dneh vse do 18. ure, odprta pa je tudi ob sobotah dopoldan. Na svoje prve poti je že krenil tudi bibliobus – oglejte si letošnji urnik potujoče knjižnice.

Napovedane pa so tudi že nove dogodivščine. Poletavci, poletni bralci, imajo še do 10. septembra čas za oddajo izpolnjenih bralnih seznamov, nagrade pa bodo delili na zaključni prireditvi, ki bo potekala 23. septembra. S 15. septembrom pa se ponovno pričenja šola kreativnega pisanja, povabljeni k vpisu – kliknite za več informacij in vpis.

 

Spletno uredništvo

Vir: Občina Ajdovščina