Leta 2021 v goriški občini 169 novorojenčkov

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V preteklem letu so se v goriški občini razveselili 169 novorojenčkov, kar je za 22 manj kot v letu 2020, ko jih je bilo 191.

V matični seznam goriške občine so v letu 2021 vpisali 97 fantkov in 72 deklic. Med moškimi imeni sta bili najbolj priljubljeni Giovanni in Leonardo (za vsako so se lani odločili v štirih primerih), med deklicami pa so se po dvakrat pojavila imena Bianca, Emma, Ginevra, Gioia, Giulia in Rebecca.

Tudi leta 2020 je bilo v Gorici najbolj priljubljeno ime za dečke Leonardo, pri deklicah pa je odstopalo ime Sofia, ki se je pojavilo petkrat oz. trikrat Athena. Lani je ti dve imeni prejela le po ena novorojenka.

Foto: Wikipedia

Na lanskem seznamu imen novorojenčkov v goriški občini je tudi nekaj slovenskih. Kot je poročal Primorski dnevnik, ni nujno, da so se zanje odločili zgolj v družinah slovenskega izvora. Med novorojenimi Goričani so tako tudi Boštjan, Erik, Filip, Jan, Janez, Ludvik in Matija. Manj slovenskih imen se pojavlja med deklicami. V ta seznam v letu 2021 v Gorici sodijo Kataleja, Maja in Vida.