Kulinarična prireditev v Gorici odpade: BREZ OBMEJNIH OKUSOV

Foto: FB Gusti di Frontiera

Zaradi izrednih razmer, ki so povezane s pandemijo koronavirusa, bo letos odpadla tudi najbolj priljubljena goriška poulična prireditev Okusi ob meji, ki je v zadnjih letih privabljala tudi okoli 800.000 obiskovalcev z obeh strani meje.

V danih okoliščinah in zaradi negotovosti glede ukrepov, ki bodo veljali v drugi fazi, je nepojmljivo razmišljati o organizaciji tako množičnega dogodka, je pred časom besede goriškega župana Rodolfa Ziberne povzel Primorski dnevnik. »Prireditev bi lahko organizirali le v primeru, da bi se zgodilo kaj izrednega, česar trenutno ne moremo predvidevati,« pravi goriški župan.

Foto: FB Gusti di Frontiera

»Četudi bi se v prihodnjih mesecih omejitveni ukrepi zaradi covida-19 zrahljali in bi nekatere prireditve morda res lahko potekale, se mi zdi nepojmljivo, da bi izpeljali nekaj tako obsežnega. Kako bi lahko pri tako visokem številu udeležencev zagotavljali varnostno razdaljo? Vsi bi verjetno morali imeti zaščitno masko in rokavice, si stalno razkuževati roke… Tudi hrane se ne bi smeli dotikati,« je goriški župan povedal za italijansko tiskovno agencijo Ansa in dodal, da »malih« Okusov ob meji ne bi bilo smiselno prirejati.