V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.626 klicev. Med 657 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 103 prometne nesreče, 60 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

V 90 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika na območju PU Koper.

Ob 2.58 se je na cesti Podkraj–Kalcem, občina Ajdovščina, zgodila prometna nesreča z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci GRC Ajdovščina so odklopili akumulator, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila prepeljana nadaljnje zdravljenje.

Ob 9.24 se je v naselju Ajba, občina Kanal ob Soči, na vozišče podrlo drevo. Gasilci PGD Kanal so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 12.05 so v ulici Za gradom v Idriji gasilci PGD Idrija nudili pomoč NMP Idrija pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 21.12 je na odseku regionalne ceste med Žago in Kobaridom, pri naselju Srpenica, občina Bovec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 43 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 6 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 42 tatvin, 22 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 283 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 261 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (113), Maroka (93), Pakistana (22).

Spletno uredništvo