Kronika na goriških cestah: VOZILO V PEŠCA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Sinoči, kmalu po 20. uri, je na Erjavčevi ulici v Novi Gorici osebno vozilo zadelo pešca.  Pešec jo je skupil tudi v Idriji, na Vipavskem pa se je osebno vozilo prevrnilo na streho in zatem na kolesih obstalo na cestišču, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Pri prometni nesreči v Novi Gorici so posredovali gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovane osebe.

V prometni nesreči je bil poškodovan tudi pešec na Lapajnetovi ulici v Idriji. Oskrbeli so ga reševalci NMP ZD Idrija in ga prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center v Ljubljani. Gasilci PGD Idrija so zavarovali mesto nesreče.

Foto: FB Slovenska policija

Na cesti Vrabče–Orehovica v občini Vipava je osebni avtomobil iz neznanega razloga prevrnil na streho ter nazaj na kolesa in obstal na cestišču. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovala kraj dogodka, nudili zdravniško pomoč poškodovanki do prihoda reševalcev NMP in odklopili akumulator. Poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v Urgentni center Šempeter pri Gorici.