Krizni štab sprejel ostre ukrepe: ZAUSTAVITEV JAVNEGA PROMETA

Foto: Pixabay

Vlada Janeza Janše je na seji kriznega štaba za obvladovanje epidemije novega koronavirusa sprejela prve ostre ukrepe. S ponedeljkom se začasno ustavlja javni potniški promet, stekli bodo nadzori izvajanja preventivnih ukrepov v trgovinah. Obeta se tudi prepoved obratovanja lokalov.

V ponedeljek bo začasno ustavljen avtobusni in železniški javni potniški promet. Ta se bo popolnoma ustavil v noči z nedelje na ponedeljek, kar velja tudi za obratovanje gondol. Izjema bodo taksi prevozi za najnujnejše zadeve.

Jelko Kacin, ki je bil v osamosvojitveni vladi republiški sekretar za informiranje in je med slovensko osamosvojitveno vojno zaslovel z vsakodnevnimi novinarskimi konferencami, je bil imenovan za uradnega govorca vladnega kriznega štaba.

Foto: Twitter

Kot je napovedal minister za zdravje Tomaž Gantar, bo eden izmed ukrepov boja proti koronavirusu tudi prepoved obratovanja lokalov. Kdaj naj bi se to zgodilo še ni znano. V Sloveniji ni pričakovati, da bi prišlo do izpada pomembnih prehrambenih izdelkov, pravi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. Kot potencialen problem je označila dejstvo, da prodajalci v trgovinah delajo brez zaščitnih mask in rokavic ter da kupci očitno ne upoštevajo higienskih priporočil za preprečevanje širjenja virusa. Kot je pojasnila, se o tem pogovarjajo tudi s trgovinsko zbornico. Na seji kriznega štaba so spregovorili tudi o možnosti zaostritve ukrepov ter uvedbi kontrol nad izvajanjem preventivnih ukrepov.