Konec tedna na smučanje v Cerkno in na Kanin: Z NEGATIVNIM TESTOM

Foto: YouTube - Smučišče Cerkno

Po odpravi prepovedi prehajanja med občinami in regijami bodo konec tedna zagnali naprave tudi na nekaterih smučiščih, ki so bila trenutno zaprta. V petek se odpira smučišče v Cerknem, dan zatem pa še na Kaninu.

Na Cerknem bodo od petka med 9. in 16. uro obratovale štirisedežnica Brdo, vlečnica Dolina in dvosedežnica Grič. Na voljo bodo proge Dolina 2, Grič 1, Brdo 6 in Brdo 7 ter otroški trak. Kot sporočajo iz Hotela Cerkno, bo obratovala vstopna postaja Brdo.

Smučarji in osebje na smučišču, ki prihaja v stik s smučarji, morajo imeti negativen do sedem dni star test na koronavirus oz. potrdilo o cepljenju ali prebolelem covidu-19. Smučarji bodo morali omenjeno potrdilo predložiti na blagajni ob nakupu vozovnice.

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Na Kaninu bo smučišče začelo obratovati v soboto. Prva gondola na Kanin bo krenila bo 8. uri, zadnja na Kanin ob 14. uri, zadnja gondola v dolino pa bo ob 15.30. Blagajna bo odprta med 7.30 in 16. uro. Obratovale bosta progi Podi in Skripi ter proga med postajama D in C. Odprta bosta SkiBum bar in Kaninske legende po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, sporočajo iz javnega zavoda Sončni Kanin, ki upravlja smučišče.