Konec tedna prihaja osvežitev: KONEC VROČINE

Foto: Pixabay

Vroče poletje se počasi poslavlja. Visoke temperature lahko pričakujemo le še do konca tega tedna, nakar naj bi dež ozračje občutno ohladil. V nedeljo se bodo najvišje dnevne temperature najverjetneje spustile pod 20 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi na Agenciji RS za okolje (Arso).

Po kratki osvežitvi, ki smo ji bili priča prejšnji teden, se je temperatura po nižinah znova povzpela nad 30 stopinj. V nedeljo je bila najvišja temperatura izmerjena na Letališču Portorož, in sicer 34,7 stopinje. V Biljah pri Novi Gorici so namerili 33,9 stopinj, v Murski Soboti 33,1, na Letališču Cerklje ob Krki pa 32,7 stopinj.

Vremenoslovci še nekaj dni napovedujejo višje temperature. Zaradi manjše zračne vlage ter nižje jutranje in večerne temperature vročino lažje prenašamo. V četrtek in petek bodo nevihte spet nekoliko pogostejše. V soboto ali v noči na nedeljo nas bo zajela hladna fronta. Zadnjo avgustovsko nedeljo se lahko dnevna temperatura v notranjosti države spusti do okrog 15, na Primorskem okrog 20 stopinj Celzija.

Foto: Pixabay

Z naslednjim koncem tedna naj bi se huda vročina zaključila. V prihodnjem tednu lahko pričakujemo prijetno poletno vreme. Dnevne temperature se bodo gibale okrog 25 stopinj, v jutranjem času od 10 do 12 stopinj Celzija.