Koncerti v solkanski Mostovni: HARMONIKA POD ŽAROMETOM

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

HARMONIKAda prinaša na Goriško zasedbo Etnoploč, glasbeno-gledališko predstavo Tesla v izvedbi Janeza Dovča, zasedbo Drom Pale Luma z Ionelom Fedescujem in Accordeon Jazz Quartet, so sporočili iz KUD Krea. Z izjemo glasbeno-gledališke predstave Tesla, ki bo v Kulturnem domu Nova Gorica, bodo koncerti od 17. do 24. novembra potekali v prostorih Kulturnega centra Mostovna v Solkanu. Pred koncerti v Mostovni bodo nastopili učenci harmonike treh goriških glasbenih šol.

Nocoj ob 21. uri bo v Mostovni nastopil trio Etnoploč. Njegov doprinos na področju izvirne mešanice glasb sveta bo dodatno podkrepil preko zvoka portativa, zelo posebnega glasbila slikarja in izumitelja Leonarda Da Vincija, ki ga bo harmonikar Aleksander Ipavec predstavil pred koncertom.

V sredo bo v sklopu mednarodnega festivala sodobnih umetniških praks PIXXELPOINT na odru male dvorane novogoriškega kulturnega doma nastopil fizik, skladatelj in vsestranski glasbenik Janez Dovč z glasbeno-gledališko predstavo Tesla. V tej predstavi se bo harmonika znašla v družbi “futurističnih instrumentov” in preizpraševanja o energiji, frekvencah in vibracijah. V petek bo nastopila tržaška zasedba Drom Pale Luma z romunskim harmonikarjem Ionelom Fedescujem. V preobleki “ciganske glasbe” bo predstavila širok repertoar ameriških in brazilskih standardov, tanga, balkanskih ljudskih pesmi, fada, klezmerja, francoske in ruske glasbene dediščine ter nekaterih klasičnih skladb. Prihodnjo soboto bo HARMONIKAdo sklenila italijanska zasedba Accordeon Jazz Quartet, ki jo poleg harmonikarja Giampaolo Mracha sestavljajo še kitarist Riccardo Chiarion, saksofonist Pierpaolo Gregorig in bobnar Marco Chiaron.