Glasbeno društvo NOVA in Občina Renče-Vogrsko vabita na koncert, Spektakel ob reki Vipavi.

  • Damjana Golavšek
  • Mojca Rusjan
  • Nika Kodrič
  • Big band NOVA
  • dirigent: Blaž Pahor

Sobota, 6. maj, ob 20. uri Renče (ob starem mlinu pri reki Vipavi).

Organizatorji:

  • Glasbeno društvo NOVA
  • Občina Renče-Vogrsko

Vstopnina: VSTOP PROST

Damjana Golavšek je bila pevka skupine Kladivo, konj in voda. Na prireditvi Slovenska popevka 2007 je za pesem »Naravne sile« prejela nagrado žirije. Leta 2015 je bila v slovenski različici muzikala Mamma Mia! izbrana za eno izmed glavnih vlog, vlogo Tanye. S Simono Vodopivec Franko in Alenko Godec, ki sta v muzikalu upodabljali Donno in Rosie, so začele nastopati kot Dinamitke in leta 2019 izdale svojo prvo avtorsko skladbo »V mojem filmu«. Bila je ena izmed tekmovalk 6. sezone šova Znan obraz ima svoj glas (2022).

Damjana je znana tudi kot avtorica in izvajalka glasbenih prireditev za otroke. Kot glasbena pedagoginja pa od leta 2008 deluje v zamejstvu, kjer preko glasbe in petja spodbuja rabo slovenskega jezika.

Big band NOVA je jazzovski orkester, ki pod okriljem Glasbenega društva NOVA deluje od leta 1995. V njem pod vodstvom dr. Damijana Valentinuzzija, magistra jazz trobente in doktorja medicinske fizike, sodelujejo mladi talenti, ljubitelji in profesionalni glasbeniki iz vse Goriške. Čeprav so osnova bigbandovskega repertoarja bolj in manj znani jazz standardi, v njihovih priredbah velikokrat zazvenijo tudi ostale popularne zvrsti in avtorske skladbe članov Anžeta Vrabca, Boštjana Simona, Blaža Pahorja in Damijana Valentinuzzija. Kljub amaterskemu delovanju redno igrajo celovečerne koncerte, na katerih nemalokrat nastopijo znana imena slovenske glasbene scene, kot so Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Tinkara Kovač, Anika Horvat, Nuška Drašček, Oto Pestner, Nuša Derenda, Alenka Godec. V veliko veselje jim je sodelovati z novogoričanko Tatjano Mihelj, zmagovalko Melodij morja in sonca 2021 ter tkati čezmejne povezave z italijansko kantavtorico Paolo Rossato in Gorice.

Spletno uredništvo,

Vir: Glasbeno društvo NOVA, slika: facebook – Glasbeno društvo NOVA