Koncert Gianni Rijavec in godalni kvartet: ROMANTIKA NA GRADU

Foto: Arhiv GR

V sklopu Poletne scene MO Nova Gorica bo 31. avgusta ob 20. uri na gradu Kromberk gala spektakel z romantično glasbo, novim glasbenim pop-simfo stilom Gianni Rijavec in godalni kvartet.

Predprodaja vstopnic je v TIC-u Nova Gorica v Eda centru. Kupiti jih bo mogoče tudi dve uri pred koncertom na prizorišču.

Foto: Arhiv GR

Poleg godalnega kvarteta, ki ga tvorijo Kati Harej, Katja Pirjevec, Anastazija Krenn in Petra Tavčar, razširjene zasedbe spremljevalnega ansambla, ki ga v osnovi sestavljajo Matjaž Švagelj, Arian Krašna in Mitja Tavčar bodo v televizijsko oddajo vključene tudi plesne točke baletne šole Primabalerina iz Nove Gorice. Vse skupaj bo podobno novoletnemu koncertu Dunajskih filharmonikov, torej z baletnimi plesnimi vložki, ki se bodo snemali posebej na različnih lokacijah v Novi Gorici. Izpostaviti je potrebno bel klavir, ki je nepogrešljiv del Giannievih nastopov, izdelan posebej zanj po naročilu. Klavir je unikat z vgrajenimi led lučkami.

Foto: Arhiv GR

Ambient, ki ga ponuja grad Kromberk je kot nalašč za tovrstni spektakel, je naravna kulisa, scena, ki je ni potrebno postavljati. Celoten koncert bo predvajala slovenska nacionalna televizija.