Kolektor Gradbeništvo podprlo šempetrsko bolnišnico: ZA NAKUP POTREBNE OPREME

Foto: ML

Družba Kolektor Gradbeništvo je šempetrski bolnišnici donirala 10 tisoč evrov. Slednja jih bo porabila za nakup nujno potrebne opreme.

V Kolektorju izpostavljajo, da želijo v trenutni situaciji s tem izkazati svojo podporo zdravstvu ter nesebičnim zdravstvenim delavcem, ki delujejo v prvih vrstah boja zoper COVID-19, sporočajo iz družbe.

Tine Vadnal, direktor podjetja Kolektor Koling je ob odločitvi za donacijo povedal: „Verjamemo, da nas ne odlikujejo le zaključeni gradbeni projekti, ampak tudi dobro srce. Brez požrtvovalnih zdravstvenih delavcev bi bila situacija, v kateri smo se znašli, še bolj negotova. Donacija je naša zahvala za njihovo delo,“ pravi Tine Vadnal, direktor podjetja Kolektor Koling. Podobno razmišlja tudi direktor podjetja Kolektor CPG, Kristjan Mugerli, ki dodaja, da se kot podjetje v neposredni bližini bolnišnice zavedajo njenega pomena v trenutnih razmerah in so se na prošnjo za donacijo takoj odzvali: „V podjetju pomagamo zdravstvenim delavcem na način, da z doslednim spoštovanjem zaščitnih ukrepov preprečujemo okužbe med našimi zaposlenimi in s tem zmanjšujemo obremenitve bolnišničnega osebja. Ker pa je obremenjenost delavcev v zdravstvu res velika, potrebe po opremi pa vse večje, smo seveda takoj pozitivno odgovorili na prošnjo za donacijo in zagotovili tudi finančno podporo bolnišnici.“

Foto: kolektorgradbenistvo.si

Z doniranimi sredstvi bodo v Kolektor Gradbeništvu omogočili nakup nujno potrebne medicinske opreme za COVID oddelek ter ultrazvočnega aparata za potrebe regionalne anestezije. V družbi ob tem poudarjajo, da želijo v trenutni epidemiološki sliki podpreti zdravstvene delavce, ki si nesebično prizadevajo na prvi obrambni liniji zoper COVID-19.

Zadnja donacija je le ena od številnih donacij šempetrski bolnišnici ob koncu leta. Prošnjo zanje je šempetrska bolnišnica že pred skoraj dvema mesecema naslovila na domače gospodarstvo. Odzvalo se je okrog 40 donatorjev, ki so skupno darovali okrog 170.000 evrov, pojasnjuje strokovna direktorica Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca, Dunja Savnik Winkler.