Knjižnica pod krošnjami v goriškem Borovem gozdičku: JULIJA SELITEV V KANAL

Foto: ML

Projekt, ki je najprej zaživel v Ljubljani pred 13 leti, se bo letos odvijal na 21 prizoriščih v 13 mestih. Na voljo bo nekaj polic knjig, knjižnice pa bo spremljala tudi pestra paleta literarnih in kulturnih dogodkov. V Novi Gorici bo med 12. in 22. junijem v Borovem gozdičku. 25. julija se bo preselila v Kanal ob Soči.

V prestolnici so knjižnice pod krošnjami kljub številnim spremljevalnim dogodkom v prvi vrsti mišljene kot prostor tišine in branja, saj je literarnih in kulturnih prireditev dovolj, medtem ko v drugih mestih knjižnice s spremljevalnim programom ponujajo tudi prostor kulturnih dogodkov in druženja. Tako je denimo tudi v Novi Gorici, kjer pri projektu sodelujejo že od leta 2010.

Foto: Pixabay
Projekt, ki v Ljubljani deluje pod okriljem zavoda Divja misel, so v prestolnici prvič izpeljali spontano, z željo, da v park Tivoli postavijo nekaj knjig in s tem ponudijo dodatno ponudbo mimoidočim. Njihovo zamisel je v kontekstu oživljanja javnih prostorov takrat prepoznal Turizem Ljubljana in jo podprl.

 

Foto: ML

Letos bo knjižnica v mestu vrtnic med 12. in 22. junijem stala v borovem gozdičku za občino, kjer bodo ob 70-letnici Nove Gorice ponudili tudi nekaj knjig o nastanku mesta, je povedala vodja projekta Lara Brun iz Mladinskega centra Nova Gorica. Med letošnjimi gosti je omenila raperja N’Toka, pisatelja Tadeja Goloba ter antropologinjo in publicistko Svetlano Slapšak. 25. julija se bo knjižnica iz Nove Gorice  preselila še v Kanal ob Soči.

Uredništvo